Ändra var Windows Live Writer lagrar utkast

Publicerat: 7 februari 2014 i Uncategorized

image

Normalt sparar Microsofts bloggverktyg Windows Live Writer utkasten i mappen C:\Users\<user name>\Documents\My Weblog Posts\Recent Posts. Men jag brukar flytta var de lagras. Varför gör jag det? Jo, jag vill ha samma utkast på alla mina datorer och dessutom gärna ha backup på dem ifall någon disk skulle gå sönder.

Jag pekar därför om lagringsplatsen (på alla mina datorer) till en mapp som ligger i min Dropbox. På så sätt får jag automatiskt samma utkast var jag än sitter. Man kan dessutom redigera redan publicerade inlägg via Windows Live Writer, så att även dessa synkas äringen nackdel.

Här är stegen för att göra detta:

 • Se till att Windows Live Writer inte körs
 • Starta Regedit.exe och gå till följande plats i registret:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows Live\Writer
 • Skapa ett nytt String Value med namnet PostsDirectory
 • Ange den nya sökvägen som värde (i mitt fall var det D:\Dropbox\WLW)
 • Flytta alla filer och mappar från C:\Users\<username>\Documents\My Weblog Posts\Recent Posts till den nya sökvägen. I mitt fall fanns det två mappar, Drafts och Recent Posts. I dessa låg mina wpost-filer och några xml-filer.
 • Starta Windows Live Writer
 • Kontrollera att du fortfarande ser utkasten och inläggen genom att klicka på File och sedan hålla muspekaren över respektive Öppna-alternativ:
  image 

Hoppas nån har nytta av tipset!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s