Minska ditt eget "spammande" på Facebook

Publicerat: 4 juni 2012 i Facebook, Uncategorized

Har du också märkt att man ibland ser Facebook-inlägg om vilka videosnuttar som dina vänner har tittat på?

Jag är tveksam till att mina vänner aktivt väljer att publicera filmer de ser, jag tror snarare på att Facebook-applikationen, som man måste installera för att se filmen, publicerar det i bakgrunden för att göra reklam för sig själv.

Man kan enkelt undvika detta i vissa fall genom att ändra vilka rättigheter man ger applikationen.

Vi kan ta exemplet med Viddy. Ibland ser jag inlägg som säger " har tittat på ett filmklipp på Viddy", se exemplet nedan:

Första gången man vill titta på ett videoklipp från Viddy får man upp denna fråga:

 

Som ni ser är standardalternativet Offentlig gällande vilka som får se inlägg som applikationen gör åt dig.

Klickar man på den ser man vilka andra alternativ som finns:

Ändrar man t.ex. så att "Bara jag" får se dessa inlägg kommer ingen annan att behöva se när du kollar på videoklipp från Viddy:

Ibland vill man förstås att en Facebook-applikation ska kunna publicera inlägg i din tidslinje. Alla Facebook-applikationer har dessutom inte denna inställningsmöjligheten, men nu vet du i alla fall att den kan finnas och kan ta ställning hur du då vill göra.

Update:

Min vän Mathias tipsade mig om att jag även borde beskriva hur man ändrar en applikations rättigheter i efterhand.

Gå till Kontoinställningar och klicka på Applikationer. Leta upp applikationen du vill ändra och klicka på Redigera. Här kan du ändra vilka som ser inlägg postade av just den applikationen (eller ta bort applikationen helt om du hellre vill det).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s