Kom åt SkyDrive direkt från Utforskaren

Publicerat: 23 april 2012 i Uncategorized

Skydrive-Logo

SkyDrive, Microsofts lösning för molnlagring av filer, har länge haft intressanta fördelar. Men en stor brist den har haft är att man inte har kunnat nå filerna direkt från Utforskaren i Windows. Visst, man kan drag-n-droppa till och från SkyDrives webbsida, men det är inte samma sak. Detta har gjort att jag inte har använt SkyDrive mer än vid enstaka tillfällen eller för tester utan jag har istället använt Dropbox. Men nu kan man alltså även i SkyDrive komma åt filerna direkt i Utforskaren!

Här kan man ladda ner klienten http://apps.live.com/skydrive
Förutom Windowsversionen finns även versioner för Windows Phone, iPhone, iPad och Mac.

I samband med denna förändring har de ökat maxstorleken på filer till 2 Gb, men de har tyvärr också minskat gratisutrymmet från 25 Gb till 7 Gb, vilket ändå är aningen mer än övriga konkurrenter (om man inte vill betala nåt). Att det blev just 7 Gb beror enligt Microsoft på att 99.94% av dagens SkyDrive-användare använder mindre än denna mängd idag.

De som redan hade ett SkyDrive-konto och har laddat upp minst en fil innan den 22 april 2012 (det var tyvärr igår) kommer att få behålla de 25 Gb som tjänsten initialt erbjöd. Men det krävs att man loggar in och aktiverar erbjudandet. Jag vet inte hur länge det gäller, passa på att göra det så snart du kan! Hade du mer än 4Gb i din SkyDrive den 1 april ska du redan ha fått 25 Gb med automatik.

Om du uppfyller krav för erbjudandet, logga in här för att aktivera 25 Gb: https://skydrive.live.com/ManageStorage

Så här ser det ut:

ScreenClip(52)

Här ser man också priserna om man vill uppgradera till mer utrymme. Helt ok priser!

Jag har installerat klienten och allt verkar fungera bra hittils. Nu återstår att se om jag på sikt kommer att byta ut Dropbox (som jag har använt lääänge) mot SkyDrive.

kommentarer
  1. Bo Sjöblom skriver:

    Använder du gladinet http://gladinet.com/ kan du se alla molnlagringstjänster (skype inkluderat) som foldrar i en windows drive

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s