Du ser troligen inte alla mina inlägg på Facebook

Publicerat: 13 december 2011 i Uncategorized

Jag har upptäckt att vissa av mina vänner på Facebook inte har sett inlägg som jag har gjort, trots att de faktiskt läser alla inlägg i nyhetsflödet (och faktiskt vill läsa alla mina inlägg, konstigt nog).

För 2 månader sedan införde Facebook en förändring av nyhetsflödet, som vanligt utan att uppmärksamma användarna särskilt mycket på det. I detta fallet var det bland annat möjligheten att filtrera hur många inlägg av man ser av olika vänner.

De tre olika standardnivåerna man kan välja mellan är:

  1. Alla uppdateringar
  2. De flesta uppdateringar
  3. Bara viktiga uppdateringar

Jag har inte hittat någon detaljerad förklaring över hur Facebook kan avgöra vilken kategori ett visst inlägg tillhör. “Bara viktiga uppdateringar” ska visst gälla saker som att man flyttar eller byter jobb.

Om du inte har gjort ett aktivt val för en viss vän så har Facebook med automatik ställt in nivån De flesta uppdateringarna. Man kan alltså missa viktiga vänners inlägg i nyhetsflödet utan att veta om det.

Vill du ändra hur många inlägg du ser av en viss person får du gå till den personens profilsida och hålla muspekaren över knappen Prenummererar:

image

Här man kan också filtrera bort vissa typer av inlägg för en viss person eller helt avsluta prenummerationen. Man är fortfarande vän men ser inget av personen i nyhetsflödet då.

Man kan se vilken standardnivå man har valt genom att ikonen brevid Prenummererar ändras:

Alla updateringar:
ScreenClip(23)
De flesta uppdateringarna:ScreenClip(26)
Bara viktiga uppdateringar:ScreenClip(25)
Avslutad prenummeration:
ScreenClip(24)

Bara för att vara övertydlig: Om du inte är någons vän på Facebook ser du (förhoppningsvis) inga inlägg alls av den personen. Förutom de inlägg som personen aktivt har valt att de ska vara publika.Ler

kommentarer
  1. Ofta säger folk att de inte vill läsa alla inlägg bland annat när någon fått barn och känner ett måste att skriva om allt på Facebook. Är förmodligen därför de gjort förändringen. Att de inte informerar är en sak som man bara kan skaka huvudet åt….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s