Whoops, Microsoft!

Publicerat: 4 oktober 2011 i Uncategorized

Under några timmar den 30 september började Microsofts antiviruslösning för privatpersoner – Security Essentials – identifiera webbläsaren Chrome som en lösenordsstjälande trojan med namnet PWS:Win32/Zbot.

image

Microsoft skriver:
On September 30th, 2011, an incorrect detection for PWS:Win32/Zbot was identified and as a result, Google Chrome was inadvertently blocked and in some cases removed. Within a few hours, Microsoft released an update that addresses the issue. Signature versions 1.113.672.0 and higher include this update. Affected customers should manually update Microsoft Security Essentials with the latest signatures. After updating the definitions, reinstall Google Chrome. We apologize for the inconvenience this may have caused our customers.

Chrome togs bort på en av mina datorer, men det var inga problem att ominstallera Chrome igen efter antivirus-uppdatering. Lite pinsamt för Microsoft dock, även om dom inte är varken först eller sist att göra ett sånt här misstag. De rättade i alla fall till det snabbt.

Mer info: http://www.microsoft.com/security/portal/Threat/Encyclopedia/Entry.aspx?name=PWS:Win32/Zbot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s