Microsoft Standalone System Sweeper (beta)

Publicerat: 31 maj 2011 i Uncategorized

Jag har tidigare bloggat om både antiviruset Microsoft Security Essentials och virusborttagningsverktygen Microsoft Malicious Software Removal Tool och Microsoft Safety Scanner, men alla dessa kräver att datorn kan starta upp och faktiskt går att använda. Så är ju inte alltid fallet och vissa virus blockerar även så att installerade antivirusprogram inte fungerar korrekt.

För att hantera detta har Microsoft släppt en beta-version att ett verktyg som de kallar Microsoft Standalone System Sweeper. Med hjälp av detta verktyg skapar man en bootbar CD eller USB-minne och kan därmed göra en så kallad offline scan. Man startar alltså upp ett separat OS i RAM-minnet och skannar sedan av hårddisken som din vanliga Windowsinstallation ligger på. Då kan inte virus hindra dig eftersom det faktiskt inte körs utan bara ligger där och väntar på att bli borttaget 🙂

Jag har inte hunnit testat detta verktyg själv än. Om du testar det det, skriv gärna en kommentar här på bloggen om dina erfarenheter.

Verktyget är nog inte menat att spridas till alla än, på nedladdningssidan står det ”Thank you for contacting Microsoft Support. You have been directed here to download and install the beta version of Microsoft Standalone System Sweeper Beta”.

Läs mer och ladda ner här:
http://connect.microsoft.com/systemsweeper

Notera att om du ska ladda ner 32-bitars eller 64-bitars beror på vilken arkitektur systemet som du ska skanna har, inte systemet som du ska köra verktyget på för att skapa CD-skivan/USB-minnet.

kommentarer
  1. mlm skriver:

    Your mode of explaining all in this article is really pleasant, all can effortlessly understand it, Thanks a lot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s