Facebook SSL

Publicerat: 1 mars 2011 i Uncategorized

Facebook har sedan en tid tillbaka börjat erbjuda Secure Browsing (https). Detta innebär att ALL kommunikation med Facebook skickas krypterat, inte bara dina inloggningsuppgifter. Detta gör att man inte längre kan ta över din session genom att sniffa nätverket och återanvända din cooke som annars skickas i klartext. Det är t.ex. detta som verktyget som Firesheep gör.

Facebook har rullat ut inställningen sakta men säkert. Jag fick det inte förrän 3 veckor efter att det började rullas ut. För att kolla om du kan slå på det, gå till:

Facebook – Konto – Kontoinställningar – Kontosäkerhet – Ändra

Så här ser det ut om du inte fått inställningen ännu:

fbssl

Så här ser det ut om du har fått möjligheten att slå på det:

fbssl_nyny

Glöm inte att klicka på Spara. Det är lite ovanligt att Spara-knappen är vid själva inställningen, inte längst upp eller ned på sidan med inställningar.

Värt att notera är att en del Facebook-applikationer inte kan hantera https. Du kan då få frågan om du vill Växla till vanlig anslutning (http):

fb-ssl-av

Vad det egentligen innebär att klicka på Fortsätt är att du slår av Secure Browsing (https) helt och hållet på ditt konto! Detta borde framgå tydligare, det kan lätt tolkas som att det är tillfälligt eller bara för denna applikationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s