Windows SteadyState försvinner vid nyår

Publicerat: 10 december 2010 i Uncategorized

image

Windows SteadyState är ett tillägg man installerar på Windows XP eller Vista, som gör att alla förändringar man gör i operativsystemet och i filsystemet återställs vid nästa omstart. Ett bra skydd för t.ex. publika gemensamma datorer, så kallade kiosker. Endast SteadyState-administratörer kan utföra förändringar som “fastnar” och vissa vill man ju faktiskt ha, t.ex. patchar och antivirusdefinitioner.

I september 2010 meddelade Microsoft att man har slutat utveckla SteadyState, det framgår inte varför, men jag har för mig att argumentet var att de anser att det finns tillräckligt med andra skyddsfunktiner inbyggda i Windows 7.

Varför skriver jag om detta nu då? Jo, jag upptäckte att man bara har till den 31 december 2010 på sig att ladda ner SteadyState, sen tar Microsoft bort länken. Support kommer att finnas till den 30 juni 2011.

Så ladda ner SteadyState här innan nyår om du tror att du kommer att vilja testa det någon gång:
http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?familyid=d077a52d-93e9-4b02-bd95-9d770ccdb431&displaylang=en

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s