Är din Inbox i Outlook full?

Publicerat: 2 november 2010 i Uncategorized

Måste du också rensa mail i Outlook hela tiden för att slippa IT-avdelningens varningar om att den snart är full? Då kanske OutlookAttachView från Nirsoft vara någonting för dig.

image

OutlookAttachView – som inte kräver någon installation – kollar igenom eposten i Outlook och listar sedan alla bilagor den fann och man kan enkelt spara undan kopior av bilagorna. Normalt sparas de med samma namn som bilagan, men man kan också lägga till rubriken, avsändaren och/eller storleken i filnamnet om man vill.

Men detta hjälper ju inte mot en full Inbox. Man kan också ta bort bilagorna helt från Outlook (glöm inte att spara undan dom först om du vill ha kvar om nånstans). Själva mailet som bilagan fanns i är fortfarande kvar, men den utrymmeskrävande bilagan tas bort.

Men nu till det finurliga! Man kan också byta ut bilagorna mot en liten fil med samma namn som bilagan du tar bort. Filen innehåller ingenting vettigt, men detta gör det lättare att hitta bilagan om man skulle titta på mailet nån annan gång. Kolla då vad “minifilen” i mailet heter, hitta sen motsvarande fil i bland dina undansparade bilagor.

image

Man kan också skanna igenom pst-filer som inte är öppnade i din Outlookprofil, men det kräver lite mer trixande, man får skapa en ny epost-profil som öppnar pst-filen och sen peka ut den profilen i OutlookAttachView. Men det går!

På mitt jobb kommer vi snart att få större utrymme i Outlook (eller rent tekniskt i Exchange), men tills dess kanske detta kan rädda nån mer än mig från daglig frustration.

OutlookAttachView är helt gratis och uppdateras kontinuerligt, den senaste versionen är bara 2 veckor gammal. Programmet funkar på Outlook 2003, Outlook 2007 och Outlook 2010, både 32 och 64-bitars versioner. Det funkar dock inte i Outlook Express.

image

Ladda ner och läs mer om OutlookAttachView här:
http://www.nirsoft.net/utils/outlook_attachment.html

Jag kan också passa på att tipsa om OutlookStatView, som också läser igenom mailen i Outlook, men som istället “bara” presenterar statistik. Lite halvkul att se vem man får mest mail ifrån, vem som skickar de största mailen eller vem du skickar störst mail till.

outlookstatview_iconLadda ner och läs mer om OutlookStatView här: http://www.nirsoft.net/utils/outlook_statistics.html

 

Edit:
Min kollega Peter Ekstorp påpekade att om man byter ut bilagorna mot minifiler och sedan väljer att göra det en gång till så kommer verktyget att tolka de gamla minifilerna som bilagor och exportera dom och sen byta ut dom mot nya minifiler. För att undvika detta kan man filtrera verktyget så att det bara visar bilagor över en viss storlek:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s