Två frågor i samma Security Now-avsnitt

Publicerat: 17 december 2009 i Säkerhet

sn_logo

Security Now är en podcast med Leo Laporte från This Week In Tech (även kallat TWIT, de har flera olika podcasts) och säkerhetsexperten Steve Gibson från Gibson Research Corporation. Avsnitten brukar vara drygt en timme långa och behandlar allt möjligt inom säkerhet. Dels tar de upp nyheter och aktuell säkerhetsinformation och dyker sen lite djupare ner i ett specifikt ämne. De har hittils gjort 226 avsnitt och har behandlat allt från krypteringsalgoritmer, hur man hackar elektroniska röstmaskiner, senaste SLL-säkerhetsbristen, hur sandboxning funkar etc.

Security Now har flera gånger vunnit PodCast Awards inom ämnet Technology/Science, senast de vann var bara för några dagar sen.

Varannat avsnitt är Questions & Answers, där man kan maila in frågor, tips och synpunkter. Jag har mailat in lite då och då, men först i avsnittet som kom ut för några dagar sen kom jag med, då dessutom med två frågor. Eller frågor, det var egentligen två tips. Dels om LockNote, som jag har bloggat om här tidigare, dels hur man kan hantera att fler och fler företag vill ha ditt fingeravtryck nu för tiden. I mailet använde jag Disneyland som exempel, för det hade de pratat om det i ett tidigare avsnitt. Själv har jag bara behövt lämna fingeravtryck på en SAS-incheckning. Damen bakom disken såg besvärad ut när jag frågade om man måste och om det inte finns något alternativ  🙂

Här har jag klippt ut ljudklipp för mina två tips:

LockNote – 6:34 min
Fingeravtryck – 2:03 min

Jag skrattar varje gång jag hör Leo försöka uttala mitt namn. Han verkar inte fatta att det är samma kille som mailat in båda tipsen  🙂

Här kan man lyssna eller ladda ner hela avsnittet, som denna gången var 1 timme och 17 minuter långt: http://twit.tv/sn226

För CISSP:are där ute, det ger 1 CISSP CPE att lyssna på det  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s