Ny officiell blogg om Windows 7

Publicerat: 16 augusti 2008 i Windows

Utvecklarteamet bakom Windows 7 har precis påbörjat en blogg som ska handla om utvecklingen av Windows 7. Bakom bloggen, som kallas för E7 (Engineering Windows 7), står två seniora ”engineering managers” för Windows 7:

Jon DeVaan, Senior Vice President, Windows Core Operating System Division

Steven Sinofsky, Senior Vice President, Windows and Windows Live Engineering Group

Jag hoppas verkligen att bloggen, med tanke på deras titlar, inte blir för oteknisk…

Länken till bloggen är:
http://blogs.msdn.com/e7

Som en sidokommentar kan jag nämna att en Microsoft-anställd i ett mailutskick ”råkade” nämna att Windows 7 är ett annat namn för Windows Server 2008 R2, vilket låter lite konstigt. Jag har antagit att Windows 7 är ett rent klient-OS och inte ett server-OS. Kodbasen kan säkert vara identisk, på samma sätt som den är mellan Vista SP1 och Windows Server 2008 idag, men det är ju fortfarande två helt olika produkter. Desktop Experience finns som en Feature i Windows Server 2008, men den lägger bara till Mediaspelarfunktioner, möjlighet till teman och fotohanteringsfunktioner och blir inte på något sätt ett realistiskt alternativ till ett klient-OS.

Jaja, vi får se om det var ett falskt rykte eller om man faktiskt slår ihop versionerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s