UbiSoft: Ett lagligt crack?

Publicerat: 24 juli 2008 i Uncategorized

Spelutvecklaren Ubisoft har släppt spelet Rainbow Six: Vegas 2 både på DVD-skiva och som nedladdning via IGN’s Direct2Drive-lösning.  Spelet på skiva har kopieringsskydd i form av att det kontrollerar att skivan verkligen sitter i DVD-spelaren, men det gör naturligtvis inte nedladdningsversionen.

En nyligen släppt uppdatering till spelet glömde ta hänsyn till detta, så den nedladdade versionen började klaga på att det inte fanns någon skiva i spelaren. För att åtgärda detta lade UbiSoft ut en fix på deras support-site  som man kunde ladda ner för att lösa problemet.

En nyfiken själ har nu upptäckt att det inte är en fix som UbiSoft själva har tagit fram, utan ett tidigare framtaget crack till spelet, som UbiSoft har laddat ner från internet! NO-CD-fixen skrrevs ursprungligen av gruppen RELOADED.

Undrar om NO-CD-cracks är copyright-skyddade av de som tagit fram dom? I så fall kan man ju anklaga UbiSoft för att själva stjäla kod  🙂

Läs mer:
http://techdirt.com/articles/20080718/1117121722.shtml

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s