Firefox 3 släpps imorgon

Publicerat: 16 juni 2008 i Ny version

Imorgon, dvs den 17 juni, kommer den skarpa releasen av Firefox version 3 att släppas. Det har funnits releasekandidater ute ett tag nu och de är både stabila och snabba, vilket bådar gott för den slutliga releasen.

Jag använder själv mest IE7, men mest av bekvämlighetsskäl. Den finns på i princip alla datorer, funkar på alla webbsidor och jag kan en hel del genvägar och liknande. Dessutom använder jag IE7Pro, ett tillägg som gör IE7 väldigt mycket bättre. Jag har visserligen Firefox installerat på många av mina datorer, men använder den mest för test.

Tidningen TechWorld hade gjort en webbundersökning angående vilken favoritwebbläsare folk hade. Hela 76% av alla som röstade tyckte bäst om Firefox och bara 10% gillade IE7 bäst. Men när tidningen kollade i besökstatistiken på hemsidan är det 62% som använder IE7 och bara 33% som använder Firefox. Innebär detta att folk använder en webbläsare som de inte gillar (t.ex. för att de röstade från jobbet och inte törs/får installera Firefox där) eller är helt enkelt Firefox-användare mer benägna att rösta i frågan?

Utvecklarna av Firefox har tagit hjälp av Google för att hantera nedladdningen av den nya verisonen när den släpps och de vill i samband med släppet försöka slå världsrekord i antalet nedladdningar på 24 timmar. Det är visserligen bara ett smart marknadsföringsknep mer än något annat, men ändå.

Läs mer och ladda ner här:
http://www.spreadfirefox.com

Den officiella sidan, efter deras så kallade ”Download Day”, blir troligen denna (där man idag bara kan ladda ner v2.0.0.14):
http://www.mozilla.com/firefox/

kommentarer
  1. Krille skriver:

    Jag väntar hellre tills på torsdag, 19/6. Då släpps OpenSUSE 11.0

    Jag ska inte dissa Firefox, för det är bra att den ger IExplorer ett värdig utmanare.
    Men visst är det lite för mycket hype kring Firefox. Sååå bra är den inte. (Vilket jag säger bara för att jag kör och gillar Opera. En i mina ögon bättre browser än både IE och FF.)
    Och med andra ord, nä, jag kommer inte hjälpa till att slå världsrekord. Jag väntar någon dag innan jag laddar ner Firefox. Ja, jag använder Firefox även jag, även om det inte är så ofta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s