Offline-update: Uppdatera Microsoftprodukter offline

Publicerat: 11 april 2008 i Säkerhet, Windows

Med programmet Offline-update kan man enkelt ladda ner alla uppdateringar och patchar till både Windows och Office i förväg för att ha dom till hands när du väl behöver dom, oavsett om du kommer åt internet eller inte vid det tillfället.

Man startar applikationen UppdateGenerator.exe och väljer där vilka versioner av Windows och/eller Office man vill ha patchar för samt för vilka språk (se bilden nedan). När man sedan  klickar på Start laddas alla aktuella patchar hem från Microsoft Update och läggs på din hårddisk (vilket tar tiiid, kolla fliken Networking i Task Manager om du tror att den hängt sig).

Man kan även välja att automatiskt skapa en en ISO med de aktuella patcharna på. På ISO:n skapas då dels alla patchar, men även en UpdateInstaller.exe som automatiskt installerar samtliga patchar åt dig.

När jag nyss skapade en ISO med patchar för engelska XP blev ISO:n 862 Mb stor (158 patchar). Ingenting man vill installera manuellt eller dra ner över en slö lina eller där man betalar för datamängd, så den hamnar på USB-disken, redo att rycka ut vid behov.

Så nästa gång jag installerar Windows XP (eller vill uppdatera XP på en dator med långsam eller obefintlig internetanslutning) mountar jag bara ISO:n (eller bränner ut och stoppar in DVD-skivan) och uppdaterar allt i ett enda svep. Hur bra som helst!

Ladda ner och läs mer här:
http://www.heise.de/ct/projekte/offlineupdate/download_uk.shtml

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s